U kunt dit burgerinitiatief steunen via deze link


Nieuw-Beijerland, 21 februari 2019

Geachte Raadsleden,

Wat er gebeurd is kan niet, klopt niet en had nooit mogen gebeuren. Toch trapte een heel leger met knappe koppen, er met z’n volle verstand in. Wij kunnen daar met ons volle verstand niet bij! Nu niet, nooit niet.

Conform de internationale en nu ook Nederlandse onderzoeken en her-normeringen ad geluid en ad D(afstand)-woningen van en tot windturbines doen wij de volgende aanvraag, als burgerinitiatief:

Aanvraag wetenschappelijk onderzoek/monitoring totale werking/consequenties Windpark Spui. Aan de gemeente, provincie en rijk. Een dozijn redenen.

Leeswijzer: Verzoek staat beschreven in: 00 Verzoek onderzoek LFg RaadsledenHW.pdf wat hieronder als bijlage is toegevoegd. In de teksten staan blauw onderstreepte woorden die linken naar achtergrond informatie. Deze zijn te openen via de control toets  en muisklik. In de tekst wordt ook verwezen naar bijlagen die hieronder staan gerangschikt van 1 tot 16.

Het knelt dermate dat we naast de in de aanvraag staande argumenten nog dit op uw hart willen drukken:

Kiezen of kabelen, hom of kuit, onderzoekt het windturbinegeluid, over en uit. Het onhoorbare horen zit niet tussen de oren, het hele lichaam neemt het waar, rondom lijden aan de wind van voren, en weg met dat gevaar! Nederland wordt echt niet groter door de grootste windturbines onshore.

In Holland staat een huis- en daar is het niet pluis- want de wieken scheuren echt bloedhard- van je zoefboingbrom- van je boembromgrom- van je slaapt niet meer- en je trilt je krom- en je bent ook bang- straks dan valt ie om- ja -in Holland staat een huis-

het voelt niet meer als Thuis

(Hieronder kunt u het burgerinitiatief lezen: 00. Verzoek onderzoek, eerste download)