Hoewel er diverse toezeggingen zijn over meldpunten overlast is er door de provincie, Klein Piershil en gemeente Hoeksche Waard nog niks concreet gecommuniceerd. Omdat het park al draait en er al diverse klachten zijn, zetten wij hier nog even de procedure op een rijtje.

Overlast kunt u direct melden via het meldnummer van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid op 0888 – 333 555. Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Overlast mag u zien in de brede zin van het woord, het gaat dus om zowel geluid als visuele hinder. We noemen het ook wel hinder die voortkomt uit de schijf van 5, t.w.

  1. horizonvervuiling
  2. contourverlichting
  3. slagschaduw
  4. woesjwoesj, decibel herrie
  5. infrasoon- en laagfrequent geluid

Voor minder urgente klachten kunt u ook het online formulier invullen via deze link.

Na melding gedaan te hebben aan de OZHZ, raden wij u ook aan die melding schriftelijk door te geven aan windpark Spui, Klein Piershil BV, via het online formulier welke u kunt vinden via deze link

Hieronder kunt u de tekst terugvinden van beantwoording zienswijze door de provincie in juni 2016. Daarnaast is er toen ook een leaflet van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vrijgegeven die hierbij voor de goede orde ook is toegevoegd.

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [5.10 KB]

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download