CPG sprak in tijdens de oordeelvormende Raad

In de nieuw hervormde Raadzaal in het gemeentehuis van Oud-Beijerland, spraken we (Mw van den Dool en Dhr Speldenbrink) weer in bij de Raad. Hoewel het de bedoeling was geweest dat onze inspraak tijdens de beeldvormende Raadvergadering aanleiding had moeten geven om het op de agenda van de oordeelvormende Raadvergadering te plaatsen, is dat om onduidelijke reden niet door de agendacommissie doorgevoerd.

Nu bij deze inspraak vroegen we opnieuw, maar expliciet de steun van deze Raad. Bij voorkeur een zo’n breed mogelijk gedragen steun. Dan ook bij voorkeur uit eigen beweging van die Raad, zonder gebruikmaking van de verordening Burgerinitiatief.

Via deze link kunt u de inspraken terugkijken. Wij zijn dankbaar voor de vele vragen die we kregen van GL, PvdA, VVD, SGP, HW Seniorenpartij en CDA. Voor ons is het een indicatie dat dit onderwerp serieuze aandacht krijg van de verschillende fracties. Ons verzoek was zeer helder. Een spontane motie om het ook echt op de agenda te krijgen kwam nog niet los. Wel een voorzichtig van “Nou dan moeten we dat op de agenda zetten” Wij zijn dus nog niet klaar met deze Raad. Het daagt, maar begrijpen ze nu echt waar het over gaat? Wij blijven het vragen!