Welzijn Hoeksche Waard bij u in de buurt

Een bijdrage van Arianne Vermeulen van Welzijn Hoeksche Waard 

Welzijn Hoeksche Waard heeft de activiteiten van Stimulans voortgezet na de fusie. Kort geleden vond er een informatief gesprek plaats tussen Ds. A.J. Post, mevrouw R. de Hoog en Arianne Vermeulen (werkzaam bij Welzijn HW) waarbij met name is gekeken naar de inzet voor kwetsbare burgers.

De activiteiten van Welzijn Hoeksche Waard hebben als doel de zelfredzaamheid van inwoners te versterken zodat zij (langer) zelfstandig kunnen blijven en minder of later een beroep hoeven te doen op professionele zorg of ondersteuning.

Daarom organiseren of ondersteunen we activiteiten zoals hieronder vermeld. Veel activiteiten worden verzorgd door inwoners van Korendijk die dit als vrijwilliger doen. De sociaal werkers van Welzijn Hoeksche Waard ondersteunen deze bewonersgroepen bij het ontwikkelen en opzetten van het initiatief.

Informatie die inwoners nodig hebben over sociale, fysieke of psychische ondersteuning wordt door Welzijn HW vanuit het Wonen welzijn Zorg infopunt in Heemzicht gegeven. De sociaal werker beschikt over een groot netwerk kan inwoners doorverwijzen indien nodig.

Welzijn HW heeft ook een vrijwilligerscentrale beschikbaar die ervoor zorgt dat het vrijwilligerswerk wordt versterkt en ondersteund.

Hierbij geven we u een kort overzicht wat dat voor u als inwoner in Nieuw-Beijerland (en omliggende dorpen) dit seizoen zoal kan opleveren:

 • Informatiepunt Wonen Welzijn Zorg: iedere maandag, woensdag en vrijdag kunt u van 9.30-11.30 uur terecht in Heemzicht met uw vragen over Wonen, Welzijn en Zorg.
 • Vervoersdienst: vrijwilligers rijden u (onder bepaalde voorwaarden) indien u zelf niet de mogelijkheid heeft voor vervoer. Bijvoorbeeld voor ziekenhuisbezoek. Tijdig aanvragen onder nr. 088-730 89 50.
 • Club voor speciale jeugd uit de hele Hoeksche Waard. Voor jeugd/jongeren met verstandelijke beperking (vindt plaats in Zuid-Beijerland/Piershil)  en een club voor meiden met autisme (of vergelijkbaar, vindt plaats in Klaaswaal).
 • Winterkostdag Nieuw-Beijerland: 24 maart 2017 en daarna weer in het najaar
 • Vriendenkring voor volwassenen met een sociale beperking uit de hele Hoeksche Waard (vindt plaats in Zuid-Beijerland)
 • Vrijwilligerscentrale en vrijwilligersvacaturebank: ondersteuning van stichtingen en verenigingen
 • Ouderensoos Nieuw-Beijerland: iedere eerste donderdag van de maand (niet in de zomer) van 10-12 uur in de bibliotheek (hiernaast is er ook de koffie ochtend die vanuit de kerk plaatst vindt)
 • Actie wenskaarten waarbij we wensen proberen te vervullen
 • Belastinghulp en hulp bij het invullen van formulieren
 • Ophalen van inboedel voor het Tweedehands warenhuis
 • Bewegingscursus voor ouderen op dinsdagochtend in de Hoeksteen
 • Repair café voor uw reparaties en naaiwerkzaamheden

Voor meer info verwijzen we naar onze website:

www.welzijnhoekschewaard.nl.

Met vragen, opmerkingen en ideeën kunt u ook contact opnemen met: Arianne Vermeulen, 088-730 89 94 (di/vr), A.Vermeulen@welzijnhoekschewaard.nl