Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inloopavond zienswijze windpark Spui – 18 april

18 april 2016 @19:00 - 21:30

STWAHS

 

Windturbines langs het Spui. Voor ons nog geen gelopen race! We hebben uw steun wel hard nodig!

 

 

Waarschijnlijk heeft u gehoord dat het ontwerp Provinciale Inpassingsplan (PIP) voor windpark Spui, het Milieueffectonderzoek, de ontwerpvergunningen en bijbehorende documenten ter inzage liggen van donderdag 17 maart tot en met donderdag 28 april 2016. U kunt hier middels het indienen van een zienswijze tot en met donderdag 28 april op reageren.

Ook heeft u vast één van de vele artikelen in de krant gelezen over de zorgvuldige procedure die doorlopen is en gunstige regelingen die voor de omgeving getroffen zullen worden. Maar in feite zijn de bewoners en het gemeentebestuur van Korendijk buiten spel gezet. Er is geen sprake draagvlak of van daadwerkelijke inspraak. De genoemde financiële regelingen zijn minimaal.  Wat betreft mogelijkheden om geluidsoverlast te beperken is ervoor gekozen deze mogelijkheden geheel ter zijde te schuiven, ten koste van de gezondheid van omwonenden in Nieuw-Beijerland en Piershil. De provincie en initiatiefnemer benadrukken de inspraakmogelijkheden die er geweest zijn en hoe er mede gelet op de omgeving gekozen is voor een variant van 5 windturbines in een rechte lijn i.p.v. 6 in een boogopstelling. En daar moeten we het dan mee doen?!

Nee!! De Vereniging tegen windturbines aan het Spui stelt vast dat er nog voldoende aanknopingspunten zijn om de procedure te stoppen. Er is geen sprake van draagvlak, ook al doet de Provincie voorkomen van wel. Het hele proces is nog nooit door een rechter beoordeeld en is zeker niet zorgvuldig doorlopen. Het wordt tijd dat dit wel gebeurt! Onze raadsman bereidt verdere juridische stappen voor.

Wat kunt u doen? Laat uw stem weer horen en dien uw eigen zienswijze op het ontwerp provinciale inpassingsplan en de bijbehorende stukken in! Ja, het is belangrijk dat we toch weer een duidelijk statement maken als omwonenden! Ook de Compensatie Plan Groep (CPG) vanuit de dorpsvereniging De Filopopers en de Stichting TWahS zullen een eigen zienswijze indienen.

Samen uw zienswijze opstellen? Op maandag 18 april van 19:00 tot 21:30 uur

zijn leden van de CPG en TWahS in de Graanschuur aan het marktveld aanwezig, zodat u met ons of andere aanwezigen uw zienswijze op kunt stellen. Uiteraard kunnen we u meteen bijpraten.

Bijgaand treft u een invulformulier dat zelf naar de Provincie kunt mailen of sturen. U mag uw formulier ook in de bus doen bij Kerkstraat 15 in Nieuw-Beijerland, dan verzorgen wij de verzending.

We zien u 18 april graag in de Graanschuur!

 

Stichting Tegen windturbines aan het Spui

 

Gegevens

Datum:
18 april 2016
Tijd:
19:00 - 21:30

Organisator

Stichting tegen windturbines aan het Spui
E-mail:
ruisch@2rcommunicatie.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Graanschuur
Marktveld 10
Nieuw-Beijerland, 3264 AL
+ Google Maps