Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische wandeling met gids – 7 september

7 september 2019 @13:30 - 17:00

Gratis

Beleef de historie van Nieuw-Beijerland

Op zaterdag 7 september organiseert de Dorpsvereniging Filopopers weer een historische wandeling met gidsen. Ditmaal over het Gors met als sluitstuk een bezoek aan de molen De Swaen.

U duikt in het verleden van het veer Hekelingen – Nieuw-Beijerland en van scheepswerf die in vroeger jaren aan het Spui lag. Wandelend over het Gors krijgt u verhalen te horen over de rivier, de inpoldering, spectaculaire plannen die nooit werden uitgevoerd en de ruwe bonken die veel dijkenbouwers waren. Ook staan we stil bij de Watersnoodramp van 1953.

Na de haven en de kade, waar een groot deel van het dorpsleven zich afspeelde, brengen we tot slot een bezoek aan de molen De Swaen, waar we tot besluit een drankje drinken.

Er zal op een aantal punten aan de hand van foto’s uit de doeken worden gedaan hoe het dorp er in vroeger tijden uitzag, wie er woonden, welke winkels er waren etc. Deelname is gratis.

De wandeling begint om 14:00 uur. We verzamelen in het hoge huis op het Gors nabij het veer. Vanaf half twee bent u daar welkom voor een kopje koffie of thee. Mis het niet! De wandeling is mede mogelijk dankzij de toestemming van de eigenaar van molen en het Gors, de heer Kievit.

Aanmelden via onderstaand formulier wordt op prijs gesteld.

 

Gegevens

Datum:
7 september 2019
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Dorpsvereniging Filopopers
E-mail:
Dorpsvereniging@filopopers.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Veer Nieuw-Beijerland – Hekelingen
Veerstoep
Nieuw-Beijerland, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie